Aankomende vrijdag start de cursus Leven met de Heilige Geest, ontdek hoe Hij jouw persoonlijke gids kan zijn!

sluit
Shop Doneer

Zorgen voor de tempel

Leestijd: 3 min.

De Bijbel heeft me gebracht tot een aantal praktische conclusies over de zorg voor mijn lichaam. Deze wil ik anderen niet opleggen, maar in mijn eigen situatie heeft gebed hierover mij geleid tot radicale veranderingen in mijn levensstijl, die ik ervoer als Gods wil voor mij. Mijn eerste conclusie – die de basis vormt van alle andere conclusies – is gebaseerd op Paulus' uitspraak:

Of weet u niet dat uw lichaam een tempel is van de Heilige Geest? (1 Korinthe 6:19)

Als ik werkelijk geloof dat mijn lichaam een tempel is van de Heilige Geest, dan hoor ik er dagelijks mee om te gaan met zorg en eerbied. Stel je voor dat God ons beheerder zou maken van een fysieke, materiële tempel – een gebouw van steen, hout en glas. Zo'n taak zouden we gewetensvol oppakken en het gebouw keurig onderhouden. We zouden het schoonmaken, afstoffen, de ramen heel houden, ervoor zorgen dat de toiletten niet verstopt raken. We zouden het een grote verantwoordelijkheid vinden om het in de best mogelijke staat te bewaren. Paulus brengt ons hier het nieuws dat we precies zo'n verantwoordelijkheid dragen ten opzichte van ons lichaam, dat een geestelijke tempel is voor de Heilige Geest. We moeten ons lichaam in een zo goed mogelijke conditie houden en ons best doen uit te vinden hoe we dat het beste kunnen doen. In zijn tweede brief aan Timoteüs schreef Paulus:

Want God heeft ons niet gegeven een geest van angst, maar van kracht en liefde en zelfdiscipline (1:7, NKJV)

Hier zien we dat de Heilige Geest ook een Geest is van zelfdiscipline. Dit wisten we overigens al uit Galaten 5, waar staat dat de Heilige Geest de vrucht van zelfdiscipline in ons doet groeien. Er is echter een heel subtiele voorwaarde; Hij zal ons niet disciplineren als we niet bereid zijn discipline te ontvangen. Iemand zei eens: ieder mens heeft in zijn leven de keuze tussen twee soorten pijn: de pijn van zelfdiscipline of de pijn van spijt. De eerste soort pijn brengt uiteindelijk vreugde. Als we de hulp van de Heilige Geest zoeken, zal Hij ons helpen Zijn discipline te ontvangen.

Gebed van de dag

Dank U Heer, voor het bloed van Jezus en het werk van Uw Heilige Geest. Ik zal de hulp van de Heilige Geest zoeken om discipline te leren. Ik kies liever de pijn van zelfdiscipline dan dat het gebrek daaraan mij de pijn van spijt oplevert. Help mij om mijn lichaam in de best mogelijke conditie te houden, want het is een tempel van de Heilige Geest, verlost, gereinigd en geheiligd door het bloed van Jezus. Amen.

Boeken van Derek Prince

Deze overdenking komt uit Dereks boek Gods levende Woord, een Bijbels dagboek voor 365 dagen. Wil je meer lezen van Derek Prince over wat het bloed van Jezus doet? Kijk dan bijvoorbeeld naar deze boeken en proclamatiekaarten:

In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.