Shop Doneer

De ontelbare zegeningen van vergeving

Leestijd: 2 min.

De soort vergeving die we nodig hebben en die we alleen van God kunnen ontvangen, is de verticale soort. Er liggen zoveel zegeningen in Gods vergeving. Misschien wordt deze waarheid wel het mooist beschreven door David:

Welzalig is hij van wie de overtreding vergeven, van wie de zonde bedekt is. Welzalig de mens wie de HEERE de ongerechtigheid niet toerekent, en in wiens geest geen bedrog is (Psalm 32:1-2).

In de Hebreeuwse taal begint deze psalm met een meervoudsvorm, oftewel: 'De welzaligheden (of gezegendheden) van wie de overtreding vergeven, van wie de zonde bedekt is.' Dat houdt in dat er talloze zegeningen zijn verbonden aan het feit dat onze zonden door God vergeven zijn.

Het is belangrijk om te zien dat de Bijbel nergens spreekt over ook maar één mens die geen vergeving nodig heeft. De Bijbel stelt duidelijk dat wij allemaal vergeving van God nodig hebben; zonder uitzondering. In andere psalmen zegt David dat er geen mens is die niet zondigt. We hebben allemaal gezondigd. Daarom hebben we ook allemaal vergeving nodig. De vraag is niet of we vergeving nodig hebben, maar of we die vergeving daadwerkelijk ontvangen. Mag ik je herinneren dat het aan God niet zal liggen? Als jij je openstelt om Zijn vergeving te ontvangen, dan is onze genadige God snel om te vergeven. Prijs Zijn Naam daarvoor!

Gebed van de dag

Dank U Heer, voor het bloed van Jezus. Ik belijd dat ik Uw vergeving nodig heb en dat als U mij vergeeft, U geweldige zegeningen aan mij schenkt. Door het bloed van Jezus zijn al mijn zonden vergeven. Amen.

Boeken van Derek Prince

Deze overdenking komt uit Dereks boek Gods levende Woord, een Bijbels dagboek voor 365 dagen. Wil je meer lezen van Derek Prince over wat het bloed van Jezus doet? Kijk dan bijvoorbeeld naar deze boeken en proclamatiekaarten:

In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.