Shop Doneer

Een wonderbaarlijke schepping

Leestijd: 2 min.

We zijn bekend met de innerlijke persoonlijkheid van de mens – onze geest en onze ziel – maar laten we vooral de ogen niet sluiten voor het menselijk lichaam, dat eveneens een wonderbaarlijke en geweldige schepping is van God. Veel gelovigen waarderen hun lichaam – en de zorg ervoor – onvoldoende. Totdat Gods adem in de geboetseerde vorm werd geblazen, bestond het menselijk lichaam slechts uit klei. Maar het werd een levend, functionerend, fysiek lichaam met een voortdurend kloppend hart en alle organen, lichaamsdelen en functies, door het wonderbaarlijke werk van Gods Geest.

Neem bijvoorbeeld het menselijk oog. Ik zag een tv-programma van de Amerikaanse Vereniging van Oogspecialisten, die een aantal fascinerende feiten presenteerden over het menselijk oog. Er werd onder meer verteld dat het menselijk oog bestaat uit meer dan drie miljoen actieve deeltjes. Hoe is dat ontstaan? Door Gods adem. Al onze spieren, zenuwen en klieren – alle functies van ons lichaam – zijn er gekomen doordat de adem van God in ons lichaam werd geblazen. Zijn adem transformeerde het vormsel van klei tot een ingenieus organisme. In Psalm 139:14 verwoordt David:

Ik loof U, omdat ik ontzagwekkend wonderlijk gemaakt ben!

Als je die waarheid tot je door laat dringen, worden wonderbaarlijke genezingen eigenlijk heel logisch. Wie zou het lichaam immers beter kunnen herstellen, of zo nodig herscheppen, dan dezelfde Persoon die dat lichaam in eerste instantie ook heeft gemaakt? De Geest van God is de Schepper en de Genezer. Ik heb het voorrecht gehad om verschillende lichamelijke scheppingswonderen te mogen meemaken, waarbij missende botten werden teruggeplaatst. Ik bad ooit voor een meisje dat was geboren zonder bot in haar beide bovenbenen. In antwoord op gebed schiep God beenderen in dit lichaam. Ik beweer niet dat het simpel is, maar het is wel voorstelbaar, als je de oorsprong van het menselijk lichaam begrijpt. Het was slechts klei, totdat de Geest van God erover kwam en een complex organisme schiep, dat Hij als Schepper ook weer heel kan maken.

Gebed van de dag

Dank U Heer, dat U ook de voorziener bent voor mijn lichaam. Ik ben een ontzagwekkend wonderlijke schepping van U en U bent niet alleen mijn Schepper, maar ook mijn Genezer. Ik belijd dat mijn lichaam voor de Heer is en de Heer is voor mijn lichaam. Amen.

Boeken van Derek Prince

Deze overdenking komt uit Dereks boek Gods levende Woord, een Bijbels dagboek voor 365 dagen. Wil je meer lezen van Derek Prince over wat het bloed van Jezus doet? Kijk dan bijvoorbeeld naar deze boeken en proclamatiekaarten:

In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.