Shop Doneer

Genezing toepassen

Leestijd: 3 min.

In 1943 had ik een huidaandoening die steeds erger werd. In die tijd verbleef ik vele maanden in het ziekenhuis. Een vrouw uit het Leger des Heils bezocht mij om voor me te bidden. Op dat moment kreeg ik een woord van de Heer: 'Denk aan het werk van Golgotha; een volmaakt werk – volmaakt in ieder aspect en volmaakt op elk gebied'. Sindsdien ben ik voortdurend bezig geweest het kruis te bestuderen – en in al die tijd heb ik (ondanks vele ervaringen van genezing, bevrijding en innerlijk herstel in talloze mensenlevens) nog maar een glimp opgevangen van het geweldige werk van Jezus aan het kruis. Het is een volmaakt werk. Vanuit welk oogpunt we ook maar kijken naar het kruis: het is volbracht! Wat voor hulp we ook nodig hebben, er is in voorzien door Jezus' offer aan het kruis. 'Ja, dat klinkt gemakkelijk', hoor ik mensen zeggen. 'Maar hoe kan ik er dan beschikking over krijgen, hoe wordt het toepasbaar voor mij?' Over het onderwerp genezing vragen mensen zich vaak af: hoe weet ik of het Gods wil is dat ik genees? Als we kinderen van God zijn, stellen we dan eigenlijk de verkeerde vraag. Genezing is het brood van de kinderen. Jezus zei:

Het is niet behoorlijk het brood van de kinderen te nemen en naar de hondjes te werpen. (Mattheüs 15:26)

De Syro-Fenisische vrouw had het recht om daarop te reageren:

Ja, Heere, maar de hondjes eten toch ook van de kruimels die er vallen van de tafel van hun bezitter. (vers 27)

Oftewel: 'Ik heb geen heel brood nodig. Geef mij maar een kruimeltje - dat zal voldoende zijn om die demon uit mijn dochter te krijgen.' Deze vrouw had werkelijk geloof, meer dan de kinderen die lekker aan tafel zaten te eten van het brood, maar die nog steeds ziek waren. Een vader kan zijn gezin misschien geen ijs of biefstuk geven, maar hij heeft altijd de verantwoordelijkheid om zijn gezin te voorzien van dagelijks brood. God de Vader heeft het brood voor Zijn kinderen op tafel gezet. Laat ik de vraag opnieuw formuleren: Hoe kan ik de genezing toepassen waar al in is voorzien? Genezing en verzoening zijn namelijk geen dingen voor de toekomst, maar zaken die we nu al kunnen opvragen als ons erfdeel. In al onze nood is door het Nieuwe Testament voorzien – het testament (Engels: the will) is verzegeld door de dood van Jezus.

Gebed van de dag

Dank U Jezus, voor Uw volmaakte werk aan het kruis. Ik denk aan het kruis van Golgotha, een volmaakt werk in elk opzicht en in ieder aspect. Heer, doordring mij ervan dat het Uw wil is om te genezen. Geef mij de openbaring Heer, dat genezing is als brood voor Uw kinderen. Jezus werd verwond, opdat ik genezing zou kunnen ontvangen. Amen.

Boeken van Derek Prince

Deze overdenking komt uit Dereks boek Gods levende Woord, een Bijbels dagboek voor 365 dagen. Wil je meer lezen van Derek Prince over wat het bloed van Jezus doet? Kijk dan bijvoorbeeld naar deze boeken en proclamatiekaarten:

In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.