Aankomende vrijdag start de cursus Leven met de Heilige Geest, ontdek hoe Hij jouw persoonlijke gids kan zijn!

sluit
Shop Doneer

Identificatie met Jezus

Leestijd: 2 min.

Paulus schreef aan de kerk van Efeze (en aan ons):

Maar God, Die rijk is in ​barmhartigheid, heeft ons door Zijn grote ​liefde, waarmee Hij ons liefgehad heeft, ook toen wij dood waren door de overtredingen, met ​Christus​ levend gemaakt – uit ​genade​ bent u zalig geworden – en heeft ons met Hem ​opgewekt​ en met Hem in de hemelse gewesten gezet in ​Christus​ ​Jezus. (Efeze 2:4-6)

In deze tekst vinden we drie niveaus van identificatie met Jezus. Ten eerste zijn we met Hem levend gemaakt; ten tweede zijn we met Hem opgewekt; ten derde zijn we met Hem in de hemel gezet. Jezus zit op de troon. Wat betekent het dus als wij 'met Hem in de hemel gezet' zijn? Dat wij ook op de troon zijn gezet; wij delen de troon met Hem!

Als we eenmaal begrijpen dat we geïdentificeerd zijn met Jezus, dan worden we uitgenodigd om Hem de hele weg te volgen. Hij is de nieuwe en levende weg (volgens Hebreeën 10:20). We zijn met Hem levend gemaakt en met Hem opgestaan uit de dood, maar daar moeten we niet stoppen. We zijn ook met Hem op de troon gezet!

In de beeldspraak van de tabernakel betekent het eerste gordijn dat we delen in Jezus' opstanding. Het tweede gordijn dat naar het heiligdom leidt, beeldt uit dat we met Jezus delen in Zijn hemelvaart, toen Hij werd 'opgetrokken' naar de troon. Dat is waar God jou en mij ook wil hebben. God wil niet dat we stoppen op deze nieuwe en levende weg voordat we het allerheiligste hebben bereikt, daar waar we de troon delen met Jezus – met Hem gezeten in de hemel. Dat is onze bestemming.

Gebed van de dag

Dank U Heer, dat ik tot U kan naderen door het bloed van Jezus. Ik zal niet stoppen voor ik de plaats heb bereikt die U voor mij heeft bestemd, met Jezus de troon delend in de hemelse gewesten. Ik nader tot het heiligdom. Amen.

Boeken van Derek Prince

Deze overdenking komt uit Dereks boek Gods levende Woord, een Bijbels dagboek voor 365 dagen. Wil je meer lezen van Derek Prince over wat het bloed van Jezus doet? Kijk dan bijvoorbeeld naar deze boeken en proclamatiekaarten:

In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.