Shop Doneer

Reiniging voor mij, vandaag

Leestijd: 3 min.

Een ander aspect van de reiniging door Jezus' bloed, is dat het iets is wat op dit moment plaats kan vinden; het is geen vage, algemene uitspraak. Het is hier en nu, maar ook voortdurend - en het blijft oneindig doorgaan.

In Oost Afrika wordt Swahili gesproken. In de tijd dat ik in deze regio in de zending werkte, leerde ik het een en ander over deze taal, bijvoorbeeld dat zij een speciale uitdrukkingsvorm hebben voor zaken die volledig en permanent zijn. Een bekend lied dat zegt: 'Het bloed van Jezus reinigt ons van alle zonde', zingen zij als volgt: 'Het bloed van Jezus reinigt ons compleet en onherroepelijk'. Deze zin is mij altijd bijgebleven, omdat ze zo volmaakt beschrijft wat er gebeurt. De belijdenis die we deze week aan het begin van iedere dag uitspreken, kun je in dit licht bekijken. Jezus' reiniging is compleet, onomkeerbaar en volmaakt en voortdurend!

In Psalm 51, de bekende belijdenispsalm van David, staat een prachtig commentaar op deze waarheid. Psalm 51 is het lied waarin hij zijn berouw over zijn zonde van overspel en moord tot uiting brengt. Het is een van de mooiste psalmen - een psalm die we allemaal een aantal keren per jaar zouden moeten lezen om er het gebed van ons eigen leven van te maken. Zo lees ik overigens heel veel psalmen; alsof het mijn eigen gebeden zijn.

Ontzondig mij met ​hysop, dan zal ik ​rein​ zijn, was mij, dan zal ik witter zijn dan sneeuw (Psalm 51:9).

Hysop - je herinnert je het vast nog - is datgene wat gebruikt wordt om het bloed aan te brengen op de plaats en situatie waar ik ben; ik heb hysop daarom altijd geïnterpreteerd als mijn belijdenis. Door mijn belijdenis breng ik de werking van Jezus' bloed aan op de plaats en situatie waar ik mij in bevind. Ook vult het me met ontzag, hoe David hier dus een prachtige, profetische vooruitwijzing maakt naar de reiniging door het bloed van Jezus.

Gebed van de dag

Dank U Heer, voor het bloed van Jezus. Ik proclameer dat Zijn bloed mij nu en voortdurend reinigt van alle zonde. Al vanaf koning David werd het voorzegd, maar het reikt door het offer van Jezus, dwars door de tijd heen, naar mij vandaag! Uw reiniging is compleet en onherroepelijk, ook voor mij. Het bloed van Jezus Christus, Gods Zoon, reinigt mij voortdurend van alle zonde. Amen.

Boeken van Derek Prince

Deze overdenking komt uit Dereks boek Gods levende Woord, een Bijbels dagboek voor 365 dagen. Wil je meer lezen van Derek Prince over wat het bloed van Jezus doet? Kijk dan bijvoorbeeld naar deze boeken en proclamatiekaarten:

In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.