Aankomende vrijdag start de cursus Leven met de Heilige Geest, ontdek hoe Hij jouw persoonlijke gids kan zijn!

sluit
Shop Doneer

Toegang door de Geest

Leestijd: 2 min.

We hebben nooit meer toegang tot God dan dat we toegang hebben tot de Heilige Geest; dat is een principe binnen de Godheid. Degene die gezonden is als de vertegenwoordiger van God, moet als zodanig erkend worden om toegang tot God te krijgen. Toen de Vader Zijn Zoon stuurde, zei Hij als het ware: 'Van nu af aan komt niemand tot Mij dan door de Zoon. Je kunt mijn Afgezant niet omzeilen en bij Mij komen, want Ik zal Degene die Ik heb gestuurd om Mij te vertegenwoordigen eren in alle omstandigheden.' Toen Jezus Zijn taak op aarde had volbracht en was teruggekeerd tot de Vader, stuurden de Vader en de Zoon samen de Heilige Geest naar de aarde. Hier ging hetzelfde principe op. We hebben geen toegang tot de Vader en de Zoon dan door de Heilige Geest. We kunnen de Geest niet omzeilen om bij de Vader en de Zoon te komen.

Want door Hem hebben wij beiden door één Geest de toegang tot de Vader. (Efeze 2:18)

We kunnen de Heilige Geest niet weglaten en toch toegelaten worden bij God. Veel christenen benadrukken het feit dat we alleen toegang tot God krijgen door Zijn Zoon Jezus, die zichzelf de weg noemt tot de Vader. Dat is ook helemaal juist, maar er zit nog iets aan vast. Het is door de Zoon, via de Geest, dat we tot de Vader komen. Net zoals de Vader door de Geest in ons woont als we in Zijn Zoon zijn. Of wij nu naar God gaan, of dat God naar ons toe komt, de Geest speelt een essentiële rol bij alle communicatie met God.

Als we de Heilige Geest weglaten, dan hebben we geen toegang tot God en heeft God geen toegang tot ons. We zijn volkomen afhankelijk van de Heilige Geest.

Gebed van de dag

Dank U Heer, dat ik tot U kan komen. Ik erken dat ik volledig afhankelijk ben van de Heilige Geest om toegang te hebben tot de Zoon en de Vader, en ik proclameer dat ik door de Heilige Geest toegang heb tot God. Amen.

Boeken van Derek Prince

Deze overdenking komt uit Dereks boek Gods levende Woord, een Bijbels dagboek voor 365 dagen. Wil je meer lezen van Derek Prince over wat het bloed van Jezus doet? Kijk dan bijvoorbeeld naar deze boeken en proclamatiekaarten:

In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.