sluit
Shop Doneer

Ziet, welk een liefde...

Leestijd: 3 min.

Zie, hoe groot is de ​liefde​ die de Vader ons gegeven heeft: dat wij ​kinderen​ van God worden genoemd. Daarom kent de wereld ons niet, omdat zij Hem niet kent.
(1 Johannes 3:1)

Op latere leeftijd, vlak nadat ik gevierd had dat ik vijftig jaar in de bediening stond, kwam God op een nieuwe manier in mijn leven. Door een bovennatuurlijke ervaring leerde ik God kennen als mijn persoonlijke Vader. Het was het verschil tussen de theologische status een 'kind van God' te zijn en dit werkelijk te ervaren. In bovenstaande tekst komt dit ook naar voren: Johannes zegt eerst dat we kinderen van God 'genoemd worden', maar wetend dat we dit vaak moeilijk kunnen pakken, benadrukt hij nog eens: en wij zijn het ook! Die nieuwe relatie met God als Vader heeft een diepgaand effect op mijn leven gehad. Meer dan vijftig jaar had ik Christus naar beste vermogen gediend en in die tijd heeft God veel vrucht geschonken aan mijn bediening. Maar door deze nieuwe openbaring van God als mijn Vader, ben ik persoonlijk een heel nieuwe mate van intimiteit en veiligheid gaan beleven in mijn relatie met Hem, dieper dan ik ooit had gekend. Die nieuwe relatie heeft me overigens niet gespaard voor de beproevingen die horen bij het leven, maar het heeft me in staat gesteld om deze met meer innerlijke kracht en vertrouwen het hoofd te bieden. Ook kwamen de beproevingen niet tussen mij en God in te staan, maar brachten die me juist dichter naar Hem toe. Laat me dit toelichten. Ongeveer drie jaar na mijn openbaring van God als Vader, moest ik door een van de moeilijkste ervaringen van mijn hele leven heen – de Heer haalde mijn lieve vrouw Ruth thuis. Het gevoel van gemis is niet te beschrijven. Toch is mijn besef van de liefhebbende tegenwoordigheid van mijn Vader geen moment van me geweken. Tijdens de begrafenisdienst riep ik uit: 'Vader, ik vertrouw U. Dank U dat U altijd goed, liefhebbend en rechtvaardig bent. U maakt geen vergissingen. Wat U doet is altijd het beste.' Het besef dat God heel persoonlijk als Vader bij me was, stelde me in staat om deze belijdenis op dat belangrijke moment te doen. Als je de openbaring van Gods Vaderhart hebt ontvangen, dan wéét je dat je Zijn kind bent, zelfs als je door de diepste diepten heengaat. Hij kent je. Hij heeft je gemaakt. Geef je aan Hem over.

Gebed van de dag

Dank U Vader, voor Uw werk in mij. Ik sta open voor die diepe, persoonlijke openbaring van Uw Vaderschap in mijn leven. Ik proclameer dat U altijd goed bent en trouw, wat voor situaties ik ook tegenkom. Mijn Vader kent mij en heeft mij gemaakt. Amen.

Boeken van Derek Prince

Deze overdenking komt uit Dereks boek Gods levende Woord, een Bijbels dagboek voor 365 dagen. Wil je meer lezen van Derek Prince over wat het bloed van Jezus doet? Kijk dan bijvoorbeeld naar deze boeken en proclamatiekaarten:

In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.