Shop Doneer

Zorgen voor hen die niet worden verzorgd

Leestijd: 2 min.

Eind jaren '90 heb ik een klein boekje geschreven dat heet Wezen, weduwen, armen en verdrukten – Gods hart. Ik ben verbaasd hoeveel de Bijbel te zeggen heeft over onze verantwoordelijkheid naar deze groepen mensen. Van Genesis tot Openbaring is het een belangrijk onderdeel van Gods gerechtigheid, om zorg te dragen voor het zwakke. Of je nu kijkt naar de tijd van de aartsvaders, onder de Wet van Mozes, de profeten, of in het Nieuwe Testament; zorg voor het kwetsbare is altijd herkenbaar als een overheersende karaktereigenschap van God. Als wij dat niet doen, dan representeren we Hem niet op de juiste manier! Deze boodschap is dwars door me heen gegaan en heeft mij zelf ook verbijsterd. Zoals ik gisteren al schreef, na ruim vijftig jaar prediking gaf God me een heel nieuwe bewogenheid die ik nooit had verwacht. Dit kwam voort uit een dal van tranen waar ik persoonlijk doorheen ging. Psalm 84:7 kreeg nieuwe betekenis:

Als je door het dal van Baca (dit betekent 'geween') gaat, zal God een fontein laten ontspringen. (vertaling uit de NASB)

Toen ik door het verdriet van verlies heenging, deed God iets soevereins dat alleen Hij kan doen. Hij liet in mij een bron van 'bewogenheid' ontspringen over de mensen die door onze maatschappij genegeerd en overlopen worden: de wezen, de weduwen, de armen en de verdrukten. Als jij door diep verdriet heengaat, wees dan alert of God ook niet bij jou een nieuwe bron van bewogenheid laat ontspringen. Laten jouw tranen je nooit gericht maken op jezelf. Tranen worden waardevol als ze maken dat je om je heen gaat kijken en uitreiken naar andere mensen in nood. Sta God toe dit soevereine werk in jou te doen.

Gebed van de dag

Dank U Heer, dat U zoveel zorg om ons heeft. Ik erken de waarheid van Psalm 84:7: Als ik door het dal van verdriet ga, zal God een fontein openen. Ik zal wandelen in dit vitale deel van mijn geloof en mijn belijdenis, en zorgen voor hen die niemand anders hebben om voor hen te zorgen. Zoals een Vader bewogen is over zijn kinderen, zo is de Heer bewogen over mij. Amen.

Boeken van Derek Prince

Deze overdenking komt uit Dereks boek Gods levende Woord, een Bijbels dagboek voor 365 dagen. Wil je meer lezen van Derek Prince over wat het bloed van Jezus doet? Kijk dan bijvoorbeeld naar deze boeken en proclamatiekaarten:

In de webshop van DPM Nederland vind je meer Nederlandstalige boeken en proclamatiekaarten van Derek Prince én diverse boeken in andere talen.

Derek Prince op YouTube

In de jaren van zijn leven, zijn er honderden video's van de preken van Derek Prince gemaakt, onder andere over de essentie van zonde. Op het YouTubekanaal van DPM Nederland vind je deze videopreken van Derek Prince met ondertiteling. Als DPM Nederland werken we iedere dag aan het vertalen en publiceren van video's van Derek Prince. Abonneer je gratis op ons YouTubekanaal en blijf op de hoogte!

Onderwijsbrieven Derek Prince

Vijf keer per jaar versturen wij gratis onderwijsbrieven uit het onderwijs van Derek Prince. In het menu vind je bij Onderwijs > Studies de digitale versie van vele van deze brieven en artikelen. Mocht je de onderwijsbrieven willen ontvangen, schrijf je dan in per post of per e-mail.