Shop Doneer

Midden-Oosten

DPM Midden-oosten

Begin 2000 vestigde Derek Prince Ministries een zendingskantoor in het Midden-Oosten, als antwoord op de groeiende vraag naar onderwijsmaterialen onder predikanten en zendingswerkers.

Er lijkt geen einde te komen aan de vervolging en het lijden van christenen in deze regio: levensbedreigende situaties in Iran; gewapende conflicten in landen als Irak, Afghanistan en Syrië; voortdurende vervolging in Egypte, Algerije en in andere landen. Door betrouwbaar Bijbelonderwijs beschikbaar te maken voor christenen en zoekende moslims, helpen we hen om kracht te putten uit Gods Woord en om in moeilijke omstandigheden Zijn licht te laten schijnen.

Gulshan kwam in een buurland van Iran tot geloof in Christus. Bij haar doop ontving zij Dereks boeken ‘De Omwisseling’ en ‘Onbegrijpelijke liefde’. Na het lezen wilde Gulshan het onderwijs delen met haar landgenoten. Op een ochtend stopte Gulshan een aantal van Dereks boeken in plastic zakken en verstopte deze op de bodem van een grote kom met rijst. De grenspolitie liet haar verder reizen en zo vond dit kostbare Bijbelonderwijs zijn weg naar harten van Iraanse gelovigen.

We zijn al meer dan 20 jaar onderweg om Dereks onderwijs beschikbaar maken voor duizenden gelovigen in Libanon, Marokko, Tunesië, Algerije, Egypte en andere landen. Door uitzendingen op christelijke tv- en radiozenders konden we al miljoenen Arabischsprekende christenen en moslims bereiken. Ook hebben we duizenden USB-sticks en SD-kaarten uitgedeeld met digitaal onderwijs en zijn we druk bezig om via social mediakanalen en online discipelschapscursussen nieuwe gelovigen toe te rusten.

Onze toekomstvisie

We willen ons werk onder christenen en ex-moslims voortzetten, zodat zij kunnen groeien in geloof en kunnen wortelen in Gods Woord. Dankzij de trouwe steun van onze partners kunnen we meer van Dereks onderwijs beschikbaar maken in het Arabisch, Farsi, Sorani en andere talen voor grote groepen christenen en ex-moslims in deze regio. Samen kunnen we hen helpen om Jezus’ licht helder te laten schijnen in het Midden-Oosten.

Investeer in mensen - Midden-Oosten 2023

Lees over het werk van DPM in een Libanees vluchtelingenkamp en hoe jij betrokken kunt zijn.

Lees verder

Investeer in mensen - Midden Oosten 2022

Lees opbouwende getuigenissen over wat levensveranderend Bijbelonderwijs in mensenlevens doet in het Midden Oosten.

Lees verder

Investeer in mensen - Midden-Oosten 2021

Lees over het werk van DPM in Midden-Oosten en hoe jij kunt helpen.

Lees verder

Investeer in mensen - Midden Oosten 2019

Lees over het werk van DPM in Midden-Oosten en hoe jij kunt helpen.

Lees verder

Investeer in mensen - Midden Oosten 2018

Beste vriend/vriendin,Heb je je ooit afgevraagd hoe je, door te geven aan het DPM-zendingswerk in het Midden-Oosten, de kracht van Gods Woord in de levens van mensen helpt ontsluiten? Als...

Lees verder