Shop Doneer

Afrika

DPM Afrika

In 1957 begon het zendingswerk in Afrika, toen Derek diende als rector van een lerarenopleiding nabij Kisumu. In 1984 werd het zendingswerk in zuidelijk Afrika officieel gelanceerd. Het jaar daarop verstuurden we 120 onderwijspakketten naar Afrikaanse predikanten; sindsdien is onze bediening enorm gegroeid.

Al ruim dertig jaar mogen we voorgangers, Bijbelschoolstudenten en evangelisten toerusten in landen als Angola, Botswana, Ethiopië, Ghana, Ivoorkust, Kenia, Malawi, Nigeria, Zuid-Afrika, Oeganda, Zambia en Zimbabwe. Alan Schunir is iemand wiens leven blijvend veranderde, na het bestuderen van de Foundation-serie en Zegen of vloek.

“Door dit geweldige onderwijs ben ik de problemen in mijn eigen leven beter gaan begrijpen en ben ik gaan ontdekken hoe een leven als volgeling van Christus eruit ziet. Ik kan nog zoveel preken van Derek Prince noemen, waardoor Gods Woord mijn leven heeft veranderd. En wat ik heb geleerd, heb ik weer gedeeld met mijn medegelovigen.”

In 2010 breidden we het zendingswerk in Oost-Afrika uit, om zo in contact te komen met meer kerkleiders en gelovigen. We deelden 10.000 exemplaren van Life-Changing Spiritual Power uit en startten videobijbelscholen in Kenia en Oeganda, met inmiddels meer dan 1.000 studenten. Ook verspreidden we tienduizenden Bijbels en bijna 200.000 boeken in het Engels, Swahili, Kinyarwanda en Kirundi. We zien hoe God mensenlevens verandert in gevangenissen, ziekenhuizen, het leger, bij de politie en op universiteiten en scholen. Mensen die de Bijbel nooit begrepen, mogen Gods Woord nu verstaan.

Onze toekomstvisie

Onze visie is om meer onderwijsmaterialen beschikbaar te maken voor geestelijk hongerige kerkleiders en gelovigen in heel Afrika. We willen Dereks onderwijs in meer talen uitgeven, meer boeken en audiobijbels verspreiden in print en online en Bijbelscholen oprichten. We blijven gelovigen in Afrika bemoedigen en toerusten, zodat Gods Woord het fundament van hun leven zal zijn.

Investeer in mensen - Afrika 2024

Lees over het werk van DPM in Afrika en hoe er steeds meer mensen bereikt worden via radio en Bijbelverspreiding.

Lees verder

Investeer in mensen - Afrika 2023

Lees getuigenissen van christenen in Afrika en hoe het werk DPM heeft bijgedragen aan de voorziening in Bijbelonderwijs.

Lees verder

Investeer in mensen - Oost-Afrika 2022

Lees over het werk van DPM en wat jij kunt betekenen voor christenen en jonggelovigen in Oost-Afrika .

Lees verder

Investeer in mensen - Oost-Afrika 2020

Lees over het werk van DPM in Oost-Afrika en hoe jij kunt helpen.

Lees verder