Online cursus Man en Vader

Schrijf je hier in

Deze geheel vernieuwde cursus kun je op je eigen tempo volgen, eventueel samen met een groep andere mannen uit je gemeente of vriendenkring (hiervoor is een extra handout beschikbaar).

Investeer in je gezin!

Ben je een echtgenoot en/of vader?

Laat je toerusten voor die prachtige, uitdagende taak als vertegenwoordiger van God de Vader in je gezin!

Steeds meer mannen ontdekken de enorme waarde van een gezond functionerend gezin, vanuit Gods liefde, dagelijks stimulans en waarheid. En die waarde reikt veel verder dan alleen jullie eigen vervulling en bestemming vinden als gezin; de wereld om ons heen schreeuwt om voorbeelden, om echt geestelijk en natuurlijk vaderschap dat zijn oorsprong vindt in Gods vaderliefde!

Deze cursus – gebaseerd op Derek Prince’ boek en videopreek Man & Vader – rust je toe om in je huwelijksrelatie en vaderschap een echte ‘zoon van je hemelse Vader’ te worden en namens Hem je vrouw en kinderen lief te hebben en te leiden naar Gods Vaderhart.  Samen met tientallen andere mannen investeer je bijna twee maanden om wekelijks bezig te zijn met Gods waarheid over je gezin; interactief, met zelfstudie door vraag en antwoord, video-clips en instructies, chat en gebed…

De Man & Vader Internetcursus bestaat uit 8-10 lessen, in 8-10 weken. Elke les duurt, inclusief lezen en bekijken van video’s, maximaal anderhalf uur.

Thema’s die aan de orde komen:

Het huwelijksverbond
De rollen van man & vrouw
De vreze des Heren & Geestelijke autoriteit
Gods vaderschap, jouw basis
Seksualiteit
De vader als priester, profeet & koning van zijn gezin
Als vaders falen – een nieuw begin
Geestelijke vaders

Hoe werkt de cursus?

De lessen – Elke week komt er een volgende les beschikbaar, die begint met een korte introductievideo over het thema van die week. Vervolgens maak je de les aan de hand van videofragmenten en stukjes uit het boek. Er zijn ook elke les proclamaties uit Gods Woord, die je helpen om de kracht van Gods Woord toe te passen in je leven. Het lees- en maakwerk kost je ongeveer anderhalf uur per week. Er wordt gewerkt met geautomatiseerde correctie – dus er is geen tutor die je werk nakijkt.

Vragen – Er is geen nakijker, maar je kunt wel vragen stellen, hetzij via het forum (waarbij de andere cursisten en onze cursusleider in kunnen gaan op je vragen), hetzij via e-mail door vanuit de leeromgeving jouw vraag door te geven aan de cursusleider.

Wekelijkse chat – Op een vast tijdstip bespreken we wekelijks in de chatroom de les na, delen persoonlijke ervaringen en bemoedigen elkaar in het onderwerp van die week. Deze chat is uiteraard niet verplicht en ook niet noodzakelijk, maar wel een heel leuke ‘extra’ die de cursus interactief maakt, mannen verbindt, en de stof verlevendigt.

Doorlopend forum – Naast de wekelijkse chat, is er in de leeromgeving ook een doorlopend forum, waar gesprekken/discussies kunnen worden gevoerd die met de thema’s samenhangen.

Extra’s – De lessen zullen hier en daar verlevendigd worden met korte, aansprekende fragmenten uit speelfilms, die de stof dichterbij brengen.

Wat kost het? – We willen graag dat de cursus in principe betaalbaar is voor alle echtgenoten en vaders, en kiezen daarom voor deelname op giftenbasis.

De cursus  kost ons ongeveer €35,- per persoon (excl. boek en administratiekosten), maar zoals gezegd, deelname is op giftenbasis. Voor slechts €5,- administratiekosten kun je daarom al meedoen, als je het boek al in de kast hebt staan.
Wie het boek nog niet heeft kan het bestellen bij de inschrijving (wij betalen de verzendkosten). Het boek heb je nodig – want de vragen zijn op basis van het boek, het kost €13,- en de proclamatiekaarten €6,-).

Voor €5,- euro kun je dus in principe meedoen als je het boek al hebt.

Schrijf je hier in!

Lees hier de ervaring van Richard Simmelink, die de cursus in 2017 voor een tweede keer volgt:

Een aantal jaren geleden heb de Man & Vader cursus gevolgd. De aanleiding was op dat moment vooral dat ik het gevoel had dat ik in mijn gezin en in mijn huwelijk tekort schoot. Door het volgen van de cursus hoopte ik handvatten te krijgen, en vooral een geestelijke ondersteuning te vinden in de strijd die gevoerd moest worden.
Het boek Man & Vader geeft een heel duidelijk en heel persoonlijk verslag van Derek Prince over hoe God in Zijn Woord mannen en vaders een opdracht geeft, maar hen ook toe wil rusten om aan hun opdracht invulling te geven. De cursus sluit heel goed aan op het boek, en helpt je om wat je gelezen hebt ook daadwerkelijk tot je te nemen en prikkelt je om het in praktijk te brengen. Het heeft mij absoluut veel gegeven, en met mij ook mijn vrouw en kinderen.
 
Nu, een paar jaar later, merk ik dat het voor mijzelf goed zou zijn om de cursus nog eens te doen. Het idee ontstond om dit keer om mij heen te kijken, en meer mannen uit mijn gemeente enthousiast te maken om de cursus te volgen. Niet alleen zal het ook andere mannen helpen in hun strijd, maar juist ook door het samen te doen zullen we elkaar kunnen helpen en ondersteunen. Het kan niet anders of de onderlinge band die we als broeders al hebben zal worden versterkt, en zal ook zijn uitwerking in onze gemeente niet missen. 
We starten met een groepje mannen, en ik kijk er nu al enorm naar uit om te zien wat Gods Geest zal gaan uitwerken!

DPM NEDERLAND

Nijverheidsweg 12
7005 BJ Doetinchem
KvK#: 41121393

CONTACT

E-mail: info@derekprince.nl
Telefoon: +31 (0) 251 255 044
(elke werkdag van 9.00 uur tot 13.00 uur)

ONDERWIJS- EN NIEUWSBRIEVEN

Ontvang onze gratis onderwijs- en nieuwsbrieven
- per post
- per email